Profiel ASL

Gratis STAP ontwikkeladvies

Datum geplaatst: 29-03-2022

Let op, de gratis STAP ontwikkeladviezen zijn niet meer beschikbaar

Waarom en voor wie?

Weet jij nog niet goed welke kant je op wilt? Denk je na over een carrièreswitch of ben je opzoek naar een andere baan? Dan kan je nu gratis deelnemen aan een persoonlijk adviestraject met een loopbaanadviseur. Het ontwikkeladvies helpt je om antwoord te krijgen op je werkgerelateerde vragen en richting te geven aan je eigen loopbaan. Is jouw hoogst genoten opleiding op MBO-2 niveau? Dan kan jij vanaf 1 april deelnemen aan een gratis adviestraject t.w.v. €700,00 bij een loopbaanadviseur van Profiel-ASL. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plekken is beperkt! Meld je direct aan via onderstaande aanmeldknop!

Ben jij werkgever en wil je deze individuele ontwikkel trajecten aanbieden aan jouw medewerkers? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Een ontwikkeladviestraject valt onder het STAP Ontwikkeladvies, een subsidieregeling waarmee de overhied mensen helpt die zich willen ontwikkelen om hun positie op de Nederlandse arbeidsmarkt te verbeteren. Per 1 april 2022 wordt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 15.000 kosteloze ontwikkkeladviestrajecten beschikbaar gesteld. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden met maximaal een MBO-2 niveau tussen de 18 jaar en pensioensgerichte leeftijd kunnen hier gratis gebruik van maken.

Wat betekend maximaal een MBO-2 niveau?

Concreet betekent dit dat je kan deelnemen wanneer je:

  • Geen opleiding hebt afgerond;
  • Enkel op het basisonderwijs hebt gezeten;
  • Een vmbo of mavo diploma/niveau hebt;
  • Een MBO-1/mbo entree diploma/niveau hebt;
  • Een MBO-2 diploma/niveau hebt.
     

Wat houdt het in?

STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Het is een tijdelijke subsidieregeling die werkenden of werkzoekenden in de gelegenheid stelt om zich te (her)oriënteren op de arbeidsmarkt en zich sterk te positioneren op de arbeidsmarkt middels een persoonlijk ontwikkeladvies. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in kansen op de arbeidsmarkt, zowel binnen de huidige functie als voor een andere (gewenste) functie. Daarnaast wordt gekeken naar persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en ambities.

Het ontwikkeladviestraject bestaat uit een arbeidsmarktscan die thuis vooraf aan het traject ingevuld wordt door jou. Vervolgens zullen er meerdere adviesgesprekken plaatsvinden waarin de resultaten besproken worden en waarin samen met jou en de loopbaanadviseur een ontwikkelplan opgesteld wordt. Deze persoonlijke gesprekken kunnen zowel bij ons op kantoor, als thuis via bijvoorbeeld Skype of Teams plaatsvinden.

Heb je eerder meegedaan aan een vergelijkbaar initiatief, bijvoorbeeld NL Leert Door? Dan kan je alsnog deelnemen aan het STAP ontwikkeladvies.

Aanmelden

Aan dit ontwikkeladviestraject zijn geen kosten verbonden.

Profiel-ASL verzorgt de volledige aanvraag voor de subsidieregeling en verzorgen de gehele administratie. Het enige dat wij nodig hebben is jouw volledige voor- en achternaam, geboortedatum (zoals vermeld op jouw ID-kaart/paspoort), e-mailadres en telefoonnummer. Wij regelen de rest.

Wanneer jij je aangemeld hebt, wordt telefonisch contact met je opgenomen om de aanvraag compleet te maken. Vanaf dat moment kunnen afspraken gemaakt worden over het verloop van het ontwikkeladviestraject.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 046-4583775 of info@profiel-asl.nl.

Direct aanmelden

Wees er snel bij, het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Gratis STAP ontwikkeladvies
Profiel ASL

Ons team

Wij bestaan uit een gevarieerd team waarbij ieder zijn eigen specialisme heeft en nauw met elkaar samenwerkt. Met plezier en enthousiasme zetten wij ons graag in voor een leven lang ontwikkelen. 

Kennis met ons maken? Klik dan hier!

× Home Over ons Onderwijs Bedrijfsleven Nieuws Contact
Home