Profiel ASL

Stappenplan Loopbaantraject

Wat is het?

Een loopbaantraject bij Profiel ASL is bedoeld voor mensen die toe zijn aan een vervolgstap in hun loopbaan, maar die niet goed weten hoe ze hier een begin aan moeten maken.

Samen met een ervaren loopbaanadviseur van Profiel ASL wordt besproken hoe een antwoord verkregen wil worden op de loopbaanvragen. In de meeste gevallen bestaat het loopbaanonderzoek uit een intakegesprek, een schriftelijk assessment, een mondelinge nabespreking en een psychologisch rapport. Het is daarentegen altijd mogelijk om het loopbaantraject op maat vorm te geven.

Waarom is het belangrijk?

Voor blijvend carrière geluk, is een goede ontwikkeling onmisbaar.

Maar hoe wordt inzichtelijk wat mogelijke kansen zouden kunnen zijn? Wij bieden concrete en gelijk toepasbare adviezen naar aanleiding van de loopbaanvragen. Deze adviezen zijn gebaseerd op de gevoerde gesprekken en het toegepaste assessment.

Wat houdt het in?

Een loopbaantraject bij Profiel ASL kent de volgende stappen:

  • Behoefte bepaling
  • Persoonlijk intakegesprek
  • Schriftelijk assessment
  • Het resultaat
  • Afronding + eventuele vervolggesprek(ken)

Behoefte bepaling

Tijdens de behoefte bepaling bespreekt de loopbaanadviseur samen met de kandidaat of de opdrachtgever wat de wensen zijn. Samen met hem/haar wordt bepaald hoe de dienstverlening gaat verlopen en hoe het beste ondersteund kan worden. We maken vervolgens concrete afspraken over hoe het traject vormgegeven gaat worden. Deze behoefte bepaling kan zowel telefonisch als op locatie plaatsvinden.

Persoonlijk intakegesprek

In het persoonlijk intakegesprek gaat  één van onze loopbaanadviseurs in gesprek met de kandidaat om erachter te komen waar de behoefte ligt en wat nodig is om te komen tot een volgende stap. Daarnaast kijken we samen naar het verloop van het school- en arbeidsverleden van de kandidaat tot nu toe. Aan het einde van het intakegesprek bespreekt de kandidaat samen met de loopbaanadviseur hoe de dienstverlening gaat verlopen en wordt er een plan gemaakt van de concrete vervolgstappen.

Schriftelijk assessment

Tijdens de testdag worden de schriftelijke gegevens met betrekking tot de loopbaanidentiteit van de kandidaat verzameld. De kandidaat werkt aan het speciaal voor hem op maat gemaakte onderzoeksprogramma en neemt daarbij deel aan een (schriftelijk) assessment.

Dit programma bestaat in de meeste gevallen uit een combinatie van:

  • Capaciteitentesten
  • Belangstellingsvragenlijsten
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • Vragenlijsten op het gebied van werkwaarden/teamrollen

Het resultaat

Wij vinden het belangrijk om de resultaten van het assessment met de kandidaat na te bespreken in een persoonlijk gesprek. In dat gesprek staat centraal of de kandidaat zich herkent in de resultaten en wat dit voor hem betekent. Vervolgens bespreken we samen welke haalbare en passende loopbaanstappen op hem van toepassing zijn. Hier kan de kandidaat vervolgens zelf mee aan de slag.

Afronding

Als afronding ontvangt de kandidaat een verslag van de uitslagen van het assessment, inclusief (eventueel) een persoonlijke psychologische rapportage. Alle gegevens uit het individueel onderzoek worden door ons strikt persoonlijk en vertrouwelijk behandeld. Als na de afronding blijkt dat er behoefte is aan een extra gesprek, is dit altijd mogelijk. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast helpen we graag met het klaarstomen voor de arbeidsmarkt en geven we graag tips op het gebied van CV, motivatie, Linkedin-pagina en het voeren van een sollicitatiegesprek.

Indien van toepassing worden de resultaten, bij goedkeuring van de kandidaat, ook gestuurd naar de opdrachtgever, inclusief een persoonlijke rapportage. Indien nodig, kunnen wij deze resultaten en de rapportage ook met de opdrachtgever bespreken in een persoonlijk gesprek.

 

Profiel ASL

Ons team

Wij bestaan uit een gevarieerd team waarbij ieder zijn eigen specialisme heeft en nauw met elkaar samenwerkt. Met plezier en enthousiasme zetten wij ons graag in voor een leven lang ontwikkelen. 

Kennis met ons maken? Klik dan hier!

× Home Over ons Onderwijs Bedrijfsleven Nieuws Contact
Home