Profiel ASL

Terug naar de vorige pagina

Bent u geïnteresseeerd in deze dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Workshop profiel- of studiekeuze

Wat is het?

De workshops van Profiel ASL richten zich op het activeren van leerlingen in het keuzeproces. Ze zijn bedoeld om leerlingen te helpen inzicht te krijgen in hun interesses, kwaliteiten en motivatie.

Door middel van verschillende zoekkanalen (o.a. het Beroepskeuzedagboek ) gaan leerlingen actief aan de slag met hun keuzeproces.

De workshops hebben als algemeen kenmerk dat leerlingen in een kleine groep (max. 12 leerlingen) gedurende een dagdeel intensief werken aan hun loopbaanoriëntatie en -keuze. Deze groepen worden begeleid door ervaren loopbaanprofessionals.

Waarom is het belangrijk?

De interactie tussen leerlingen onderling en leerlingen met de loopbaanprofessional zorgt voor inzichten t.a.v. het zelfbeeld, passende opleidingen en beroepen en de relatie met het keuzemoment binnen de opleiding.

Wat houdt het in?

Afhankelijk van het keuzemoment in het voortgezet onderwijs zijn verschillende toepasselijke workshops ontwikkeld:

  • Kijk op Jezelf: activering van het keuzeproces voor leerlingen in de derde klas van het vmbo, havo en vwo ter voorbereiding op de sector-/ vakkenkeuze of profielkeuze.
  • Kiezen in het MBO: voor leerlingen uit de vierde klas van het vmbo ter ondersteuning van hun keuze in het middelbaar beroepsonderwijs
  • Xplore your future: activiteit als start van de LOB in de bovenbouw van het havo en vwo, ter voorbereiding op het ondernemen van LOB-activiteiten gericht op de studiekeuze in het hoger onderwijs.
Profiel ASL

Ons team

Wij bestaan uit een gevarieerd team waarbij ieder zijn eigen specialisme heeft en nauw met elkaar samenwerkt. Met plezier en enthousiasme zetten wij ons graag in voor een leven lang ontwikkelen. 

Kennis met ons maken? Klik dan hier!

  • Register Privacyconvenant Onderwijs
  • Nederlands Instituut van Psychologen
  • Biond
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
  • Register Loopbaanprofessional
×
Home