Profiel ASL

Terug naar de vorige pagina

Bent u geïnteresseeerd in deze dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Klassikale toets Groep 8 basisonderwijs

Wat is het?

Het klassikale schoolkeuzeonderzoek is bedoeld als extra hulpmiddel om de schoolkeuze te ondersteunen.

Sinds 2015 staat het schooladvies van de basisschool centraal bij de schoolkeuze in het voortgezet onderwijs. Met het schoolkeuzeadvies van Profiel ASL reiken wij u een instrument aan om het advies aan de ouders en het onderwijskundig rapport voor het voortgezet onderwijs gedegen te onderbouwen. Het onderzoek geeft een indicatie van het aanlegniveau van de leerling. Hierdoor krijgt de leerkracht een extra invalshoek bij het opstellen van het schooladvies.

Waarom is het belangrijk?

Het oordeel van de leerkracht over het schooladvies wordt steeds belangrijker, doordat deze nu wordt vastgesteld vóór de afname van de eindtoets. Een gedegen onderbouwing van het schooladvies is daarom noodzakelijk.

Wat houdt het in?

Heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de loopbaanadviseurs van Profiel ASL. De adviseur kan u meer informatie geven over een schoolkeuzeonderzoek. Ook kan de adviseur, indien er sprake van is, de aanmelding aannemen en verder in orde maken.

Profiel ASL

Ons team

Wij bestaan uit een gevarieerd team waarbij ieder zijn eigen specialisme heeft en nauw met elkaar samenwerkt. Met plezier en enthousiasme zetten wij ons graag in voor een leven lang ontwikkelen. 

Kennis met ons maken? Klik dan hier!

  • Register Privacyconvenant Onderwijs
  • Nederlands Instituut van Psychologen
  • Biond
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
  • Register Loopbaanprofessional
×
Home