Profiel ASL

Achterstand basisvaardigheden opnieuw een actueel thema

Datum geplaatst: 22-04-2021

In het jaarlijks rapport De Staat van het Onderwijs 2021 concludeert de inspectie dat de basisvaardigheden taal en rekenen een alarmerende daling laten zien. 

Wij zijn blij dat de inspectie concludeert dat het onderwijsniveau structureel omhoog moet. In de huidige discussie over kansengelijkheid is naar onze mening de onderliggende boodschap te vaak dat hoger ook beter is. De vraag is of een leerling gebaat is bij een hogere start in in het onderwijs als juist de basisvaardigheden ontbreken. Laten we eerst zorgen voor een stevig kennisfundament waardoor het zelfvertrouwen om moeilijke taken aan te gaan vergroot wordt. Ongelijkheid wordt vooral bestreden door te investeren!

Klik op onderstaande knop om het artikel van onze collega Harry Meerts te lezen dat in januari 2019 in het blad LoopbaanVisie verscheen.

Artikel 'Laveren tussen droom, wens en realiteit'

Achterstand basisvaardigheden opnieuw een actueel thema
Profiel ASL

Ons team

Wij bestaan uit een gevarieerd team waarbij ieder zijn eigen specialisme heeft en nauw met elkaar samenwerkt. Met plezier en enthousiasme zetten wij ons graag in voor een leven lang ontwikkelen. 

Kennis met ons maken? Klik dan hier!

× Home Over ons Onderwijs Bedrijfsleven Nieuws Contact
Home